Türkiye’ye Sığınan Suriyeli Kadınlara Türkçe ve Meslek Kursları Veriliyor

Türkiye'ye Sığınan Suriyeli Kadınlara Türkçe ve Meslek Kursları VeriliyorTürkiye'ye Sığınan Suriyeli Kadınlara Türkçe ve Meslek Kursları Veriliyor

Türkiye’ye sığınan Suriyeli misafirlerin toplumla bütünleşmeleri için onlara Türkçe’nin yanı sıra gelir getirici faaliyetler, atölye çalışmaları, ev ekonomisi ve psiko-sosyal destek eğitimleri veriliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentte Suriye krizinin hem yerel işgücü hemde sosyol-ekonomik ve kültürel etkisini azaltmak için çeşitli çalışmalar yapıyor. UNDP işbirliğiyle Türkçe dil eğitimi kursları, bilgisayar, aşçılık, pastacılık, cam boncuk, cilt bakımı ve kuaförlük mesleki eğitim kursları ücretsiz veriliyor.

Hizmet sektörüne yönelik olarak kumaş boyama, dokuma, ahşap şekillendirme, bilgisayar bakım ve onarım, bilgisayarda halı deseni çizimi, kutnu dokuma atölyesi, tekstil atölyesi ve kumaş boyama eğitimleri verilecek.

AB finansmanı ile BM Kalkınma Programı tarafından Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle GAP Bölgesinde Suriye Krizinin Etkilerinin Azaltılması projesi hayata geçirilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir