Kocaeli’de Binden Fazla Sokak Hayvanını Vatandaşlar Sahiplendi

Kocaeli'de Binden Fazla Sokak Hayvanını Vatandaşlar Sahiplendi

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi, 2015 yılında 7 bin 240 hayvanseveri ağırladı. Gelen ziyaretçiler sokak hayvanlarına karşı nasıl davranılması ve nasıl iletişime geçilebileceği konularında Kocaeli Büyükşehir belediyesine bağlı uzman veterinerler eşliğinde öğreniyorlar.

Sokak hayvanları için oluşturulan bakımevinde ücretsiz bir şekilde isteyen vatandaşlar hayvanları sahiplenebiliyorlar. 2015 yılında bin 235 sokak hayvanı vatandaşlar tarafından sahiplendi.

Sokak hayvanları için oluşturulan bakım merkezi ve doğal yaşam alanında tüm sağlık kontrolleri yapılan hayvanlar için, haftanın her günü saat: 10.00 – 12.00 ve 14.00 – 16.00 saatleri arasında ücretsiz sahiplendirme yapılıyor.

Bu saatler dışında hayvanların beslenme ve temizlik saatlerinde rahatsız edilmemeleri gerektiği için sahiplendirme yapılmıyor. Bakımevlerinde ücretsiz olarak sahiplendirme yapılan hayvanların ileri dönem aşıları da (parazit, karma ve kuduz gibi) bakımevinde ücretsiz olarak yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir