Engellilere Kamu Binasında Akıllı Telefon Yönlendirme Sistemi

Engellilere Kamu Binasında Akıllı Telefon Yönlendirme Sistemi

Sistemin kurulduğu belediye binasında görme ve işitme engelliler, istedikleri noktalara akıllı telefonlarla kolaylıkla ulaşımı sağlanacak.

Akıllı telefon uygulamasılya özel kat planları ve birim odaları için harita oluşturuldu. Engelliler, sistemden sesli ya da yazılı olarak nokta seçtikten sonra, harita üzerinden yine sesli ve görüntülü yönlendirmeyle gidecekleri yere kolay bir şekilde ulaşabiliyor. İşitme engelliler, görsel uyarıları ve zemin haritasını görebilirken, görme engelliler de uygulamanın sesli yönlendirme kısmından faydalanıyor. Büyükşehir birimlerinin hizmetleri ile ilgili bilgiler de uygulama üzerinden kullanıcıya aktarılıyor.

Acil yardım butonuna basıldığında, kullanıcının yeri uygulamadan belirlenip hızlı bir şekilde ihtiyacına çözüm bulunuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’deki kamu kurumları arasında görme ve işitme engellilere yönelik ilk Kapalı Alan Yönlendirme Sistemini 1 Kasım 2015 günü İzmir’de hayata geçirecek.

Akıllı telefonlar üzerinde çalışan sistem, ilk etapta Büyükşehir Belediyesinin hizmet binası ile Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezinde uygulamaya alınacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir