Dünya’da İlk Kez Güney Kore Google ve Apple’a Ciddi Bir Yasal Düzenleme Getirdi

Dünya'da İlk Kez Güney Kore Google ve Apple'a Ciddi Bir Yasal Düzenleme Getirdi

Dünya’da İlk Kez Güney Kore Google ve Apple’a Ciddi Bir Yasal Düzenleme Getirdi

Güney Kore parlamentosu, geliştiricileri yalnızca teknoloji devlerinin tescilli faturalandırma sistemlerini kullanmaya zorlayan Google ve Apple’ın ödeme politikalarına sınır koyan ilk ülke olmasını sağlayacak bir tasarıyı onayladı.

Google ve Apple Inc. uygulama mağazalarını Güney Kore’deki alternatif ödeme sistemlerine açmak zorunda kalacaklar. Kore Yasası, kullanıcılara mağaza sahibi tarafından belirlenen ücretleri atlamalarına izin veren bir dizi uygulama ödeme sağlayıcısı seçeneği sunacak.

Buna uymayan şirketler, Kore iletişim Komisyonu tarafından Güney Kore gelirlerinin yüzde 3’üne kadar para cezasına çarptırılabilir.

Tasarı, Güney Kore’yi, dünyadaki diğer yargı bölgeleri için emsal teşkil edebilecek bir hareketle konuyla ilgili yasaları kabul eden ilk büyük ekonomi haline getirdi. Apple ve Google uygulama mağazalarını diğer ödeme sistemlerine açmaya zorlayan ilk ülke oldu. Pek çok ülke için kazanç sağlayan bir emsal oluşturdu.

Apple ve Google’ın uygulama satışlarında yüzde 30’a varan komisyon talep etmeleri ve işlemlerin payını toplayan kendi ödeme sistemlerinin kullanılmasını talep etmeleri nedeniyle küresel eleştirilerle karşı karşıya geliyor. Güney Koreli geliştiriciler, Google ve Apple’a her yıl 1.7 milyar dolar komisyon ödüyor.

Avrupa’da milletvekilleri Apple’ı App Store’a alternatifler getirmeye zorlayabilecek yasaları tartışıyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir