Akıllı Telefon Şarj Süresi Uzatma

Akıllı Telefon Şarj Süresi Uzatma

Akıllı telefon şarj ömrünü uzatmak için; telefon şarj edilirken tam dolmadan şarjdan alınmamalı ve telefonun pili tamamen bitmeden şarja takılmamalı. Akıllı telefonların şarj sürelerini kısaltan diğer etkenler pilin titreşim özelliği, ekran parlaklık ayarının sonuna kadar açık olmasıdır. Bu nedenle titreşim özelliği kapatılmalı ve ekran parlaklık ayarı düşürülmelidir.

Ayrıca telefonda enerji tasarrufu için kullanılmayan gereksiz tüm uygulamalar devre dışı bırakılmalıdır. Örneğin gps, wifi, Bluetooth gibi.

Akıllı telefonlar sıcak ortamlarda bulundurulmamalıdır. Bu hem güvenlik için hemde şarj süresi için çok önemli. Akıllı telefonlar sıcak ortamlarda çok daha fazla enerji harcar ve pilleri çok ısındığında patlayabilir.

Cep telefonlarında Oyun, SMS gibi görsel öğelerinin uzun süre kullanımı göz yorulmasına ve baş ağrısına neden olabilir. Aynı şekilde sesli öğelerinin uzun süre, yüksek ayarda ve özellikle kulaklık ile kullanımı geçici ve kalıcı işitme kayıplarına ve baş ağrısına neden olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir