Türkiye’nin İlk Elektrikli Büyükşehir Belediyesi Otobüsü Hazır

Türkiye'nin İlk Elektrikli Büyükşehir Belediyesi Otobüsü Hazır

Türkiye’nin ilk elektrikli otobüsünü Otokar firması Doruk Electra markasıyla 2012 yılında üretmişti.

Otokar, 2007 yılında Türkiye’nin ilk hibrit otobüsünü, 2009 yılında Türkiye’nin ilk doğalgazlı orta boy otobüsünü, 2011 yılında doğalgazı 12 metrelik KENT otobüslerini üretmişti.

Yerli Trambüs, yerli tramvay ve elektrikli otobüs üreticisi Bozankaya 2014 yılında Türkiye’de ilk yerli trambüsün üretimini gerçekleştirdi ve Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teslim etti. İlk yerli alçak tabanlı tramvay Kayseri’de hizmet vermeye başlayacak.

Bozankaya, elektrikli otobüsü E-Bus’ı Konya Büyükşehir Belediyesi kullanarak Türkiye’nin ilk Büyükşehir belediyesine bağlı çalışan otobüsleri olacak.

Elektrikli otobüsler; şarj edilebilir akü ile çalışan, 10.7 m uzunluğunda, üç kapı sayesinde hızlı yolcu indirme-bindirme imkanı sağlayan, süper alçak tabanlı, 25 kişi oturma kapasiteli, çevreci, sessiz, ekonomik, verimli bir şehir içi otobüsü olarak birçok çözümü bir arada sunuyor.

Tam şarj edildiğinde en az 200 kilometre menzile ulaşabilen otobüsler, elektrikli araç istasyonlarında şarj edilebilmekle birlikte, acil durumlarda doğrudan 380V bağlanıp, başka hiçbir cihaza veya şarj istasyonuna ihtiyaç duymadan da şarj edilebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir