Dünyanın En Öfkelisi Türk Gençleri

Dünyanın En Öfkelisi Türk Gençleri

Öfke sıralaması araştırmasında Türkiye’deki gençler ilk sırada yer alıyor. 30’dan fazla ülkenin analiz edildiği listede Türk gençlerinin en kızgın olduğu belirlendi. Türkiye’den sonra Yunanistan, Romanya, Ermenistan ve İsrail geliyor.

Son yıllarda bu öfke patlaması Türkiye’de doruk noktasına ulaştı. Medyadan Spora Trafiğe Siyasete kadar her mecrada öfke kavga ve tartışmalar bulunuyor. Kuşkuşuz bu öfkeyi yaygınlaştıran en büyük organ televizyon kanalları. Yıllar önce televizyon programlarında yaşanan kavgalar yayından kesilir programdan çıkarılırken günümüzde neredeyse her televizyon programı kavga üzerine yapılıyor. Bu kavgalar izleyenleri öfkelendiriyor ve yeni bir nesil öfke dolu yetişmeye başlıyor.

Uygun şekilde kontrol edilmeyen öfke insanlarda saldırganlık, düşmanlık gibi duygulara neden olurken kalp hastalıkları, baş ağrıları, hipertansiyon, mide-bağırsak sorunları, sigara, alkol ve madde gibi bağımlılıklara neden olur.

Öfkeyle başedebilmek için gevşeme ve rahatlama teknikleri öğrenilmelidir. Örneğin trafikte öfkelendiğinizde derin nefesler alıp vermeli ve burundan nefes alınarak 4’e kadar içinizden sayılmalı aynı şekilde ağızdan nefes verilirken yine 8’e kadar sayarak öfkeyi kontrol edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir