Diş Bakımı Dişleri Beyazlatma

Diş Bakımı Dişleri Beyazlatma
– Diş hekiminden dişinize uygun doğru fırçalamayı öğrenin. Dişlerin geride kalan kısımlarına ve diş aralarına özel önem gösterilmelidir.
– İki ayda bir diş fırçanızı sağlık açısından yenilemeniz gerekiyor.
– Kan dolaşımını artırmak için diş etlerinize parmak uçları ile masaj yapmalısınız.
– Çürükleri önlemek için şekerli yiyecek ve içeceklerden kaçının.
– Yemeklerden sonra gargara yapın.
– Çok sıcak veya çok soğuk yiyeceklerden kaçının.
– Düzenli kontrolden geçin.

Yağ Gargarası:

Ağzınızı ve dişlerinizi temizledikten sonra bir yemek kaşığı kadar zencefil ya da ayçiçeği yağı ile 5 dakika kadar gargara yapın. Bu sürede yağ daha ince bir hal alır. Yağı tükürün ve dişlerinizi fırçalayın. Su ile gargara yapın. Bu düzenli yapıldığında diş ile ilgili birçok soruna iyi gelir.

Tüm diş beyazlatıcılar dişlerdeki lekeleri temizler fakat diş hekimi kontrolü dışında yapılan işlemler istenmeyen sonuçlar doğurabilir
Anında etki:

Belirtiler kaybolana kadar en azından 6 ay bu işlemi yaptırmayın. Potasyum nitrat içeren bir diş macunu seçin, bu olası ağrının beyne gitmesini engeller. Ayrıca dişe bir kat flurid sürerek bir gece bekleyin, bu içerdiği minareler ile dişlerinizi güçlendirir.

Uzun süreli strateji:

Evde yapılan beyazlatma işlemini altı ayda bir uygulayın. Renklendirici içeren yiyeceklerden uzak durun, sigara, çay ve kahve tüketiyorsanız ekstra krema kullanın, içeceğin rengi ne kadar açıksa etkisi o kadar az olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir