Sosyal Medyada Kalıcılık Değil Geçicilik Revaçta

Sosyal Medyada Kalıcılık Değil Geçicilik Revaçta

Dr. Göker Gülay Sosyal medya kullanıcılarının kalıcı izler bırakmak yerine artık o anı yaşamak istemesi nedeniyle sosyal medyada geçiciliğin revaçta olduğunu belirtti.

Dr. Göker Gülay, “Gençler sosyal medyayı artık çok kalabalık buluyor. Ortalama bir kullanıcı, en az birkaç sosyal paylaşım sitesinde yüzlerce profili, onlarca grup ve sayfayı takip ediyor. Bu da baş döndürücü bir bilgi bombardımanına sebep oluyor. Kullanıcılar bu durumdan yorulmuş durumda. Bu nedenle daha az ama kendilerini daha çok ilgilendiren paylaşımlar görmek istiyorlar.

Bilgisayar başında geçirilen süreler giderek azaldı. Mobil cihazlarla tam uyumlu içerik üretebilmek artık olmazsa olmaz. Pazarlama dünyası açısından da mobil platformlar rekabetçi bir oyun alanı olmaya devam edecek.

Kullanıcılar, aynı anda birkaç farklı paylaşım aracını kullanmak yerine, kendisine en cazip gelen platformu seçip tüm enerjisini buraya harcamayı daha akıllıca buluyor. Bunun yanında, insanlara artık bir konserde ne kadar eğlendiklerini ya da bir olay karşısında ne kadar üzüldüklerini yazmak yeterli gelmiyor. Takipçilerine, o anı ve orada olmanın nasıl bir şey olduğunu hemen o anda anlatmak istiyorlar”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir