Başarısız Zayıflama Diyeti Yoyo Etkisine Neden Oluyor

Başarısız Zayıflama Diyeti Yoyo Etkisine Neden Oluyor

Başarısız Zayıflama Diyeti Yoyo Etkisine Neden Oluyor

Başarısız zayıflama diyetleri sonrası yoyo etkisi ortaya çıkar. Yoyo etkisi, verilen kiloların geri alınmasıdır.

Fareler üzerinde yapılan araştırmalara göre kiloluyken değişme uğrayan bağırsak bakterilerinin metabolizmayı olumsuz yönde etkilemesiyle ortaya çıkıyor.

Obeziteyle değişen bağırsak bakterileri ağırlık kaybına karşı bir tampon görevi üstleniyor ve bu yüzden diyet bitince yeniden kilo alımı başlıyor. Diyete başlayıp kilo verenlerin yüzde 80’i bu döngüyü yaşar.

Diyette yoyo etkisinin yaşanmaması için, bağırsak mikrobiyomunun kilo sorunundan önceki haline getirilmesi gerekiyor.

Genetiği bozulmuş, kimyasal içeriklerle dolu gıdaların ve içeceklerin tüketilmemesi gerekiyor. Bu gıdalar ve içecekler insanları obeziteye sürüklüyor.

Bütün kilolardan bir anda kurtulamazsınız örneğin 3 ay içinde 5 kilo aldıysanız bu 5 kiloyu yine 3 ay içinde vermelisiniz.

Sürekli diyet yapmak yerine kilo vermeye yarayacak sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanmak gerekir. Alışkanlık diyetten sonra da süreceği için diyet sonrası yoyo etkisi görülmez.

Sağlıklı bir beslenmeye ek olarak, günlük egzersiz yoyo etkisine karşı etkilidir. Hangi sporun size en uygun olduğuna karar verin. Spor yapmak için illa spor salonuna gitmeniz gerekmiyor. Odanızın bir köşesini spor aletlerini kullanabileceğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir