Akıllı Stadyumların Özellikleri Nelerdir

Akıllı Stadyumların Özellikleri Nelerdir

Stadyumlar, analiz yapabilen cihazlar, maliyet ve tüketimi en uygun düzeyde tutan sensörler ve seyircilerin maksimum keyif almasını sağlayan çok sayıda teknoloji ile akıllı hale getiriliyor.

Seattle Mariners takımı, Nesnelerin İnternetini kullanarak 3 yılda 2 milyon galon su tasarrufu sağladı. Ek olarak kulüp teknoloji sayesinde stadın çatısını açıp kapama maliyetinin 5 dolar olduğunu gördü.

San Diego Padres takımı ise su ve elektrik yönetimi için LED ışık, akıllı sensör ve veri yönetim sistemleri kurdu. Standart bir maç 70 megawatt saat güç, 740 birim doğalgaz ve 72 bin galon su harcarken, bu yeni sistemle 5 yıl içerisinde yüzde 25’ten fazla kâr sağlanması bekleniyor.

Akıllı stadyumların sağladığı faydalar sadece güç ve su ile sınırlı değil. Statlarla şehir yaşantısı her geçen gün daha iç içe girdiğinden, ses miktarı büyük sorunlara sebep olmakta. Nesnelerin İnterneti ile ses kontrolü çok daha rahat sağlanırken, akıllı kamera ile çevredeki taşkınlıklar ve kargaşalar rahatlıkla tespit edilerek engellenebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir