Güneş Gözlüğü Alırken Gerekenler Nelere Neye Dikkat Etmeliyiz

Güneş Gözlüğü Alırken Gerekenler Nelere Neye Dikkat Etmeliyiz

Piyasada çok sayıda sağlığa zararlı çin malı üretimi gözlük bulunuyor. Orijinal gözlük üretimleri göz sağlığı açısından çok sayıda testten geçirilerek sertifika ve garanti belgeleriyle satışa çıkarılıyor. Güneş gözlüğü almadan önce mutlaka bunlara dikkat edilmeli. Ayrıca faturasında sadece güneş gözlüğü yazan, model ve renk kodu yazmayan güneş gözlükleri orijinal değildir.

Türkiye’de gözlük kullanım oranı yüzde 10 civarında. Yılda yaklaşık 2 milyon gözlük satışı yapılıyor. Her yıl 15 milyon dolardan fazla gözlük ithalatı yapılıyor.

Gözlük cam teknolojisi İtalya ve Fransa’dan gelirken, Çin Türkiye’de yüzden fazla üreticiyi yok etti. Çin’in gözlük sektörünü ele almasıyla Türkiye’de üretici sayısı onlara geriledi.

Ucuz Çin malları, gözlük üretimine ciddi bir şekilde zarar veriyor.

Ucuz, kalitesiz sağlığa zararlı Çin malı gözlüklerin Kore gibi diğer uzakdoğu ülkeleri üzerinden Türkiye’ye girdği belirtiliyor.

Gözlük seçimi yaparken gözlüğün yüz büyüklüğüne orantılı olmasına dikkat edilmeli. Yüz şekline göre gözlükler belirlenmeli.

Kare veya kareye yakın bir yüze sahip olanlar, kavisli çerçeveli gözlükleri seçebilir. Yarı çerçeveli, yuvarlak, oval, kedi gözü ve kelebek güneş gözlüklerini seçebilir. Geniş çene yapısıyla kare yüzde yuvarlak, pilot ve oval çerçeveler harika görünür. Yarım çerçeveli modellerse ön plana çıkan çene yapısını dengeler.

Yuvarlak yüz hatlarına sahip olanlar, düz yada açılı çerçeveleri tercih edebilir. Yatay çerçeveler, Wayfarer ve dikdörtgen çerçeveleri tercih edebilir.

Uzun bir yüze sahip olanlarsa gözlüğün çerçevesi yüzü kaplayacak şekilde olanları tercih etmeli.

Oval yüz hatlarına sahip olanlar her türlü gözlüğü kullanabilir. Dikdörtgen çerçeveler yüzün dikey görünümünü dengeler, yukarıya doğru kıvrık modeller elmacık kemiklerini öne çıkarır ve geniş çerçeveler ise yüzü daha iyi kaplar.

Kalp şeklinde yüz hatlarına sahip olanların alınları çenelerine göre daha küçük olduğu için açık renkli çerçeve ve ince saplı modelleri veya abartılı alt çerçevesi olan güneş gözlüklerini tercih edebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir