Evlilikte Aşırı Kıskançlık Nedenleri Paranoid Kişilik Bozukluğu

Evlilikte Aşırı Kıskançlık Nedenleri Paranoid Kişilik Bozukluğu

Tamamen mantık dışı aşırı kıskanmalar, insanlar da Paranoid bozukluk sebebidir. Kişi kafasındaki kıskançlık döngülerini engellemesi için hobiler edinmeli, dans, resim gibi uğraşlarla ilgilenmeli yada sosyal aktivitelere katılarak kişiyi esir alan kıskançlığı dizginlemeye çalışmalıdır.

Başkalarının zararlı olabileceğinden, aldatıldığından kuşkulanma, dostlarının, iş arkadaşlarının güvenilirliğinden kuşkulanma, sıradan söz ve olaylardan anlam çıkarma, haksızlığa, önemsenmemeye dayanamayan, kinci insanlardır. Eşlerinden kuşkulanırlar, kendilerine zarar verileceği yargısına varıp ani tepki gösterirler.

Paranoid hastalara tanı koymak güçtür. Paranoid kişilik bozuklukları tanısı konan kişilerde öldürme, yaralama ve hakaret suçu daha sık işlenir. Sosyal durumları genelde iyi olan insanlardır. Aile yaşamını tehdit eder. Bu kişilerin beyinlerinde kıskançlığı yöneten hücrelerin kimyası bozulmuştur.

Paranoid kişi hep sadakat sorgular. En ufak bir belirsizlik ve şüphede alt üst olurlar. Kıskanç kişi, eşinin biriyle görüşürken endişe duymasından hoşlanır.

Kanuna göre paranoid teşhisi konan kişinin yaşadığı eşinin can ve mal güvenliği tehlike altında olduğundan bu durum boşanma sebebi olarak kabul edilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir